een kort berichtje - Reisverslag uit Accra, Ghana van Tineke - WaarBenJij.nu een kort berichtje - Reisverslag uit Accra, Ghana van Tineke - WaarBenJij.nu

een kort berichtje

Door: Tineke

Blijf op de hoogte en volg Tineke

03 Maart 2007 | Ghana, Accra

Een kort berichtje

Mijn mama plaatst dit voor jullie online terwijl ik bij de kapper zit en afzie van het getrek aan mijn haren.

Donderdagmorgen hadden we een afspraak bij de burgemeester en bij het hoofd van het onderwijs. We besloten om een klein cadeautje mee te nemen. We namen een blokje papier, een doosje met daarin wat pennen, post it en een rekenmachine. Als slotte hingen we er aan kaartje aan met” dank je voor het vriendelijk ontvangst en God bless you”;
Jolien, Sally, Christine en ik fietste naar de burgemeester terwijl de oudere dames met de auto gingen. De burgemeester is een zeer vriendelijke man, hij nam zelf het woord en praatte rechtstreeks met ons. Wat in deze cultuur niet veel voorkomt. Hij was zeer blij dat we hem kwamen bezoeken, mijn mama gaf een brief van Linda af en ik het cadeautje. Hier moest natuurlijk een officiële foto bij. Nadien vroegen we hem of hij ons wilde helpen bij het verdelen van de kleren. Hij ging deze taak met veel plezier op zich nemen. En tevens vroegen we ook de toestemming om een schommelpaard bij de waterput te plaatsten. Hij zou er zelfs voor zorgen dat er iemand dat samen met ons ging doen.
Als slot zorgde hij ervoor dat we eens in zo een mooie witte truck (van de burgemeester) hebben mogen rijden. Hij gaf ons een lift naar het bureau van onderwijs. Daar kregen we even de tijd om de grote man te bedanken voor de kans, ons cadeautje en papieren af te geven. Nadien vlug naar huis want het ziekhuis zou komen voor hun spullen. Deze mensen waren zeer hard onder de indruk. Ze gaan ons nog een brief voor bedanking komen geven. Na de middag namen we dan de tijd om alles voor de weeshuizen klaar te zetten. En om half vier waren deze mensen er dan. De kinderen waren door het dolle heen. Ze begonnen overal in te neuzen, en testen zeer veel uit. Het was leuk zicht om bezig te zien. We lieten een truck komen zodat ze materialen op een veilige manier bij hen geraakte. Als de materialen van het weeshuis van Baby wegwaren kwam Adam eraan. Hij was helemaal in zijn nopjes en knuffelde mij plat. Hij wist echt niet wat hij kreeg. Hij begon te vertellen dat zijn weeshuis en nu al bijna klaar voor is. Dus dat de opening geen enkel probleem is. Ben fier dat we hier ook hebben kunnen helpen.

Vandaag (voor jullie gisteren) gaan we eens kijken bij de weeshuizen en de kliniek. Ben eens benieuwd wat ze met de materialen gedaan hebben.
Verder komt er door ons vandaag op het weeshuis hun muur het logo van hen. En we gaan ook markten.

Tenslotte moet ik jullie met spijt in het hart melden dat ik misschien niet meer op internet ga komen. Want ik wil hier mijn drie laatste weken optimaal gebruiken… Als alles volgens planning verloopt krijg je nog één verslagje vanuit Ghana. En het laatste zal dan vanuit België zijn. Maar ik denk dat jullie hier wel alle begrip voor hebben.

Een dikke zoen van jullie verslaggeefster die bijna op pensioen moet.
Tineke

• 03 Maart 2007 - 14:36

Anke:

Hej Tine natuurlijk hebben wij begrip voor je keuze.. je moet zeker optimaal genieten daar!!! .. tot in België!!

En op de rope skipping verloopt ook alles goed :)

dikke kus

• 03 Maart 2007 - 16:19

Anthony:

Tine, we wensen jou en je collega's veel succes voor de laatste sprint naar de meet! Tot in België.
    Anthony & Sofia

• 04 Maart 2007 - 12:18

Anneke:

Hey Tineke, geniet nog van de laatste weken ginder... Ik denk aan je
    groetjes Anneke

• 05 Maart 2007 - 08:12

Hanne:

Griet,
    maak er nog iets bangelijk van. Laat ze daar maar zien wa ge nog allemaal kunt. Tis echt knap wa je daar doet!
    En tot heel binnekort!

• 05 Maart 2007 - 19:40

Linda:

Sena zou graag een foto zien van Victor het gordeldier. Kan je die meegeven met Lieve?